Complottheorie

Woensdag 8 april 2020

Iets wat me altijd geïnteresseerd heeft zijn complottheorieën. Zo is er bijvoorbeeld de complottheorie over de Bermuda driehoek, een krachtige magnetische plek voor Oostkust van de Verenigde Staten die schepen en vliegtuigen aantrekt en vernietigt. De theorie verklaart dat dit gebied is overgenomen door buitenaardse wezens of dat er sprake is van bovennatuurlijke krachten en elementen. Een andere complottheorie is die van 9/11, toen vliegtuigen van Al Qaida de Twin Towers in New York en het Pentagon binnenvlogen. Aanhangers van deze theorie menen dat de Amerikaanse overheid op de hoogte was van deze aanvallen, of dat het zelfs een actieve rol had. Op deze manier zou Amerika de oorlogen in Irak en Afghanistan kunnen verantwoorden. Gaat vrij ver, wel interessant.

Er zijn ook een aantal van dit soort theorieën over het coronavirus. Ik heb het eerder al gehad over de boeken die de coronacrisis min of meer voorspelden en over de vraag of Chinese heeft geprobeerd de corona uitbraak te verdoezelen en of de uiteindelijk bekendgemaakte cijfers wel kloppen. Dat laatste is eigenlijk te waarschijnlijk om een complottheorie te zijn. Een andere complottheorie is dat het coronavirus een biowapen van China is. Een groep Chinese wetenschappers werd beschuldigd van spionage in het Canadese ‘National Microbiology Lab, waar wordt gewerkt met de dodelijkste ziekteverwekkers. Francis Boyle, de man achter de Bio Weapons Act, verklaarde dat het coronavirus een ‘offensive Biological Warfare Weapon’ is. Een andere, lugubere theorie is dat het coronavirus door de Chinese overheid werd gebruikt om de eigen bevolking uit te dunnen. Op online forums gaat de theorie rond dat het coronavirus is ontstaan in het Institute of Virology in Wuhan. In de laboratoria daar worden de dodelijkste virussen van China onderzocht. Mogelijk niet geheel toevallig gingen eind 2019 de eerste 5G netwerken de lucht in, in China. Al jaren werd er gewaarschuwd voor de mogelijke straling, en gezondheidsrisico’s als gevolg van dit ultrasnelle netwerk. De 5G straling zou conflicteren met het zuurstofniveau in het menselijk bloed.

Er zijn meerdere complottheorieën die in twijfel trekken of het coronavirus wel zo gevaarlijk is als wij denken of überhaupt wel bestaat. Zo wordt het coronavirus beschreven als een test om te zien hoe makkelijk wij ons houden aan maatregelen van de overheid, meegaan in de angst en hoe weinig weerstand wij bieden tegen een overheid die in naam van de nationale veiligheid haar macht uitoefent. Een andere theorie beschrijft hoe je een nep pandemie moet creëren: “Make sure the media goes all in on over hyping and fear mongering. Get most of the sellout alternative media on board too and make them hype it up even more. Focus on areas of the world with lots of old people and active 5G, like Northern Italy… And cruise ships. Convince people that where they live will end up just as bad and worse. Make people so paranoid that they overwhelm hospitals by coming in with the first sign of the sniffles. This zombie rush of paranoid idiots will make it appear that entire countries are getting sicker when mostly they are just getting increasingly paranoid.” Tsja het is wel wat er nu gebeurt, maar dat iemand dat van tevoren had kunnen bedenken had zelfs niet in een complottheorie.

Complottheorie

Eén gedachte over “Complottheorie

  • juli 20, 2021 om 3:26 pm
    Permalink

    Thanks designed for sharing such a good idea, piece of
    writing is nice, thats why i have read it completely

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *