Ik vermaak me wel

Vrijdag 10 april 2020

Onder normale omstandigheden is de eerste dag van het lange paasweekend een van de fijnste dagen van het jaar. Vier dagen weekend, met hierna nog drie te gaan. Heerlijk lenteweer, cocktails drinken op het terras, borrelen met vrienden, lekker eten bij mijn ouders met Pasen. Het weer is fantastisch maar de rest van dit weekend ziet er heel anders uit. Betekent dat dat ik niks uitvoer? Jawel. Zoals ik inmiddels al vaak gezegd heb: ik vermaak me wel. Het uitstapje van de dag is het ophalen van de door ons bestelde gekleurde lampjes voor het balkon bij de IKEA. Aangezien de IKEA gesloten is, hebben ze een systeem bedacht waarbij klanten, op anderhalve meter afstand van elkaar, zich kunnen melden en vervolgens wachten op hun bestelling. Dit weekend willen Kati en ik bloemen en planten kopen voor binnen en voor op het balkon. Verder gaan wij veel wandelen, soft tennissen in park Transwijk. Vanavond gaan wij cocktails maken met Prosecco met Licor 43 en willen wij voor Pasen paaseitjes en gekleurde eitjes hebben. Op zondag halen wij bij Op Roose (wij zijn inmiddels vaste klanten) een Brunchbox.

Qua beeldschermen is er ook genoeg te beleven. Ik ga met Jochem een speltype doen binnen FIFA, waar je beide één speler bestuurt binnen een elftal. We bellen tegelijkertijd, zodat we contact kunnen houden. Dat werkt best prima eigenlijk. Er zijn nog meer mensen binnen Insignis met een PS4 en FIFA20 dus we zouden dit ook met meerderen kunnen doen. Op tv zijn genoeg leuke programma’s zoals Temptation Island, Expeditie Robinson, Ex on the Beach en Zondag met Lubach. Een van mijn favoriete kinderboeken, De brief voor de Koning is verfilmd, in een zesdelige serie en is veel epischer gemaakt dan ooit de bedoeling kan zijn geweest van de inmiddels overleden Thea Beckman. Er zijn opeens allerlei elementen zoals racisme, feminisme, homoseksualiteit en magie aan het verhaal toegevoegd. Het lijkt nog in weinig op het oorspronkelijke verhaal maar vermakelijk is het wel. De volgende serie wordt het nieuwe seizoen van Casa de Papel en met Kati kijk ik The Tiger King: een documentaireserie over Joe Exotic, een eigenaar van een privédierentuin met exotische katachtigen die steeds verder afglijdt. Nu al een aanrader!

Op de korte termijn heb ik niet zo’n probleem met de coronasituatie. Zoals ik eerder aangaf, geeft het me ook wel een gevoel van vrijheid en rust. Doordat ik op een werkdag gemiddeld bijna anderhalf uur langer slaap, en minder energie verspil, voel ik me op dit moment behoorlijk uitgerust en energiek. Dit is positief, maar ook weer niet. Door die energie heb ik zin om dingen te gaan doen, zeker nu het zo’n lekker weer is. Ik heb zin om door het land te reizen, naar festivals gaan, een weekend naar een vakantiehuisje te gaan en bier te drinken op het terras met vrienden. Zelfs naar het strand gaan zou qua temperatuur al bijna kunnen. Helaas is dit allemaal onmogelijk. Ik prijs me gelukkig met het appartement waar ik in woon en de omgeving waar het nog behoorlijk levendig is, maar ik heb de binnenkant van mijn appartement op een gegeven moment ook wel gezien. En elke dag hetzelfde rondje over de bruggen en langs het kanaal hier begint ook enigszins eentonig te worden.

Voor nu is het helemaal prima maar hoe lang duurt dit nog? Rutte gaf aan dat we ons moeten voorbereiden op het nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving. Hoe lang gaat dat duren? Wat betekent dat concreet? Ik verwacht dat op 28 april, of misschien een maand later, de scholen en alle organisaties die anderhalve meter afstand kunnen organiseren weer (in beperkte mate) open mogen. Maar in treinen en bussen kun je dat nauwelijks organiseren. Vandaag zijn twee treinen tussen Rotterdam en Amsterdam geannuleerd om dat er te veel mensen in zaten, die geen afstand hielden en niet vrijwillig de trein wilden verlaten. De enige reden dat er nog treinen en bussen zijn is om mensen met essentiële beroepen naar hun werk te vervoeren. Hoe kan zo’n trein dan zo vol zitten? En hoe zorg je er dan voor dat dit niet gebeurt wanneer al die andere mensen, met hun ‘onbelangrijke’ beroepen, weer met het openbaar vervoer naar hun werk gaan? Ik verwacht dat RINO Zuid binnen nu en anderhalve maand weer open zal gaan voor personeel, maar ik heb geen idee hoe ik van Utrecht naar Eindhoven moet komen. Ik ga echt niet het risico lopen op een volle trein, met mensen die dit virus nog altijd onbelangrijker vinden dan hun eigen ego.

Ik vermaak me wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *