Klachten

Vrijdag 13 maart 2020

Vandaag ben ik vrij maar mijn collega’s gaan wel ‘gewoon’ naar kantoor. Thuiswerken is bij RINO Zuid echt geen optie. De oproep was dan ook om ‘zoveel mogelijk’ thuis te werken. In de ogen van onze directeur is dit niet mogelijk, dus dan gebeurt het niet. Toch vraag ik mij af hoelang dit nog houdbaar zal zijn. Ik denk dat dit in de loop van volgende week al niet meer zo zal zijn.

Ik merk dat ik met nog niet fit voel. Ik heb vaker dat dingen mij veel energie kosten en dat ik hier, langer dan de gemiddelde persoon, van moet bijkomen. Nu voel ik me alsof ik een hele week keihard gewerkt heb, terwijl ik in feite alleen maandag en gisteren ben geweest. Ik heb nog lichte verkouden klachten, maar ben gisteren toch weer gaan werken. Het voelde niet goed om thuis te blijven, terwijl ik me eigenlijk prima voel. Maar denk ik hier nu toch anders over, sinds de maatregelen van gisteren. Ik had gisteren met mijn lichte klachten niet naar Eindhoven moeten gaan, me in drukke bussen en treinen begeven en met 30 collega’s om me heen.

Vanavond heb ik met Alex afgesproken maar app hem dat ik verkouden ben en het me dus niet verstandig lijkt. Ik ben bang dat hij het een slecht excuus vindt. Hij begrijpt het echter meteen, en geeft daarbij nog aan dat ik natuurlijk in Brabant werkt. Het is fijn om te merken dat andere mensen dit ook serieus nemen.

Het politieke debat gaat met name over de discussie waarom bijeenkomsten van meer dan 100 mensen zijn verboden, maar dat de scholen (met soms tienduizenden leerlingen) wel open blijven. Het kabinet geeft aan dat het openblijven van de scholen met name belangrijk is zodat ‘mensen in cruciale beroepen’, zoals zorgmedewerkers  hun werk kunnen blijven en dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus. De oppositie vindt het idioot dat scholen op deze manier als veredelde opvang gebruikt worden en dat helemaal niet duidelijk is of kinderen buiten schot blijven. En hoe zit het dan met docenten?   

Klachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *